Αρχική | WEB NEWS | Νέα από το Διαδίκτυο | Υπάρχει σχέδιο για Internet δύο ταχυτήτων από την Google;

Υπάρχει σχέδιο για Internet δύο ταχυτήτων από την Google;

Κατασκευή ιστοσελίδων, site, ηλεκτρονικό εμπόριο, ειδησεογραφικά portal, SEO - Υπάρχει σχέδιο για Internet δύο ταχυτήτων από την Google;

Σε κλοιό εκατό περίπου διαδηλωτών βρέθηκε το Σάββατο το «αρχηγείο» της Google στην Καλιφόρνια. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού που θα οδηγήσουν όπως ισχυρίζονται σε διαδίκτυο «δύο ταχυτήτων».

Η Google και η Verizon προτείνουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι σταθερές από τις ασύρματες συνδέσεις, γεγονός που θα επιτρέψει στους παροχείς ίντερνετ να ελέγχουν την κυκλοφορία στο διαδίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες ιστοσελίδες.

Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι αν αυτά τα σχέδια υλοποιηθούν, θα θέσουν περιορισμούς στην πλοήγηση στο ίντερνετ, καθιερώνοντας προνόμια για όσους μπορούν να πληρώσουν για καλύτερες υπηρεσίες.

«Εταιρείες όπως η Google έχουν ωφεληθεί από το ελεύθερο και ανοιχτό ίντερνετ και τα σχέδια τους θα το καταστρέψουν», δήλωσε στο BBC oΤζέιμς Ρούκερ της ColourofChange.org, μίας από τις πολλές οργανώσεις που πήραν μέρος στη διαδήλωση.

«Σκέπτονται να δημιουργήσουν μια λωρίδα υψηλής ταχύτητας στο ίντερνετ με ελεγχόμενη πρόσβαση, γεγονός που θα σημάνει ότι αν θέλεις πρόσβαση στο διαδίκτυο του 21ου αιώνα, θα πρέπει να πληρώνεις».

Οι προτάσεις που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Verizon προωθούν το ανοιχτό ίντερνετ για τις σταθερές γραμμές, αλλά συνηγορούν υπέρ της επιβολής περιορισμών στις ασύρματες συνδέσεις με την παροχή πρόσβασης σε «διαφοροποιημένο» -όπως το ονομάζουν- περιεχόμενο.

Οι επικριτές του σχεδίου επισημαίνουν ότι θα υπονομεύσει την αρχή της αμεροληψίας που ισχύει τώρα στο διαδίκτυο και εγγυάται ότι όλες οι πληροφορίες αντιμετωπίζονται ισότιμα και κανείς δεν έχει προνομιακή πρόσβαση ή δεν αποκλείεται από αυτές.

Για λογαριασμό της Google ανέλαβε να απαντήσει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Νίκλας Λαντμπλαντ. «Πρόκειται για ένα σημαντικό και σύνθετο ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί. Η Google υποστηρίζει ένθερμα το ανοιχτό ίντερνετ και στην πρόταση που καταθέσαμε με τη Verizon συμπεριλαμβάνονται και δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν την ελεύθερη πρόσβαση», δήλωσε ο Λάντμπλαντ.

Υπερ του σχεδίου των δύο εταιρειών έχει ταχθεί και ο όμιλος της AT&T, ενώ τη διαφωνία του έχουν εκφράσει μεγάλες εταιρείες του κυβερνοχώρου όπως το Facebook και το Skype.

Πρόσθεσέ το στο Facebook Πρόσθεσέ το στο Twitter Πρόσθεσέ το στο δικό σου Google! Πρόσθεσέ το στο Yahoo MyWeb


Για την κατασκευή ιστοσελίδας - site, δημιουργία e-shop, ενημερωτικά ειδησεογραφικά portals, e-directories, καρτήσεις Online, SEO για τις μηχανές αναζήτησης, web design, web development, διαφήμιση στο internet και οποιαδήποτε εφαρμογή στο διαδίκτυο εμπιστευτείτε την Green Interactive Media
  • email Στείλτε αυτή τη σελίδα με e-mail
Για την κατασκευή ιστοσελίδας, site σας e-shop, portal επικοινωνήστε μαζί μας