Αρχική | WEB NEWS | Νέα από το Διαδίκτυο | Facebook: "Δεν αποκτάς 500 εκ. φίλους χωρίς εχθρούς"!

Facebook: "Δεν αποκτάς 500 εκ. φίλους χωρίς εχθρούς"!

Κατασκευή ιστοσελίδων, site, ηλεκτρονικό εμπόριο, ειδησεογραφικά portal, SEO - Facebook: "Δεν αποκτάς 500 εκ. φίλους χωρίς εχθρούς"!

«Δεν αποκτάς 500 εκ. φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς». Αυτή είναι η κεντρική ατάκα της ταινίας που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία των ιδρυτών του facebook, του μαζικότερου συστήματος κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Εντουάρντο Σάβεριν.

Θα μπορούσε να είναι μια απλή (αλλά συναρπαστική) ιστορία για τη ζωή δύο φοιτητών που άλλαξε για πάντα με τη σύλληψη μιας λαμπρής ιδέας. Οι δύο πρώην φίλοι και συνεργάτες όμως πέρασαν από όλα τα συναρπαστικά στάδια που χρειάζεται μια χολιγουντιανή ταινία για να κεντρίσει την προσοχή του κόσμου: ίντριγκες, προδοσία, φθόνος και τελικά δικαστικές διαμάχες με επίκεντρο μια ασύλληπτη περιουσία.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, αφορμή για τη δημιουργία του facebook ήταν μια κοπέλα! Συγκεκριμένα η κοπέλα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πρωτοετούς τότε φοιτητή του Χάρβαρντ, μην αντέχοντας την έλλειψη προσοχής από τον 20χρονο Μαρκ αποφασίζει να χωρίσει μαζί του μετά από έντονο καυγά. Η αντίδραση μιας ιδιοφυΐας στους υπολογιστές σε ένα χωρισμό; Ατελείωτο σερφάρισμα στο ίντερνετ όπου σε κάθε μπλογκ που επισκέπτεται γράφει προσβλητικά σχόλια την πρώην κοπέλα του. Παράλληλα σε λιγότερο από 2 ώρες έχει ήδη δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπου τα αγόρια του Χάρβαρντ κάνουν συγκρίσεις στις γυναίκες του πανεπιστημίου μεταξύ τους με τη βοήθεια του συγκατοίκου του, Εντουάρντο Σάβεριν.

Η επιτυχία της ιστοσελίδας είναι τόσο μεγάλη που από τις πολλές επισκέψεις μπλοκάρεται το σύστημα του Χάρβαρντ. Τότε δύο δίδυμοι πλούσιοι συμφοιτητές του, ο Κάμερον και ο Τάιλερ, θα του ζητήσουν να φτιάξει για λογαριασμό τους ένα κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για τους φοιτητές του Χάρβαρντ. Ο Ζούκερμπεργκ προχωράει στην υλοποίηση της ιδέας αλλά την κρατάει για τον εαυτό του βλέποντας μέσω της τεράστιας απήχησης δόξα και πλούτη σε αντίθεση με τον Σάβεριν που παραμένει διστακτικός βλέποντας την διογκούμενη απήχηση της ιστοσελίδας.

Η μοίρα όμως αποφασίζει να χαμογελάσει στον Μαρκ: γνωρίζει την πιο κατάλληλη στιγμή τον Σον Πάρκερ, συνιδρυτή του προγράμματος Napsterγια ανταλλαγή αρχείων μουσικής. Συνεργαζόμενος με τον Πάρκερ πλέον, δημιουργεί ένα συμβόλαιο-παγίδα το οποίο βγάζει εκτός παιχνιδιού τον Σάβεριν.

Λίγους μήνες μετά και ενώ το facebook έχει γιγαντωθεί και εξελιχθεί σε μια επικερδέστατη επιχείρηση, ο Σάβεριν μηνύει τον πάλαι ποτέ καρδιακό του φίλο ζητώντας μερίδιο 600 εκ. ευρώ από τα κέρδη. Λεπτομέρεια; Το ποσό αυτό αποτελεί απλά το 0,3% της περιουσίας του Ζούκερμπεργκ.

Η ταινία με τίτλο «The Social Network» φέρει την υπογραφή του συγγραφέα Σκοτ Ρούντιν και με μπάτζετ 47 εκ. δολαρίων και με εμφανίσεις στην ταινία όπως αυτή του Τζάστιν Τίμπερλέικ, οι παραγωγοί ελπίζουν πως θα σημειώσει ανάλογη επιτυχία με το σχετικό βιβλίο του Μπεν Μέζριχ, στο άλλωστε βασίστηκε.

Καθώς όμως ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε να δώσει τη δική του εκδοχή, η ταινία περιστρέφεται γύρω από την ιστορία βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στις περιγραφές του Εντουάρντο Σάβεριν. Το διοικητικό συμβούλιο του facebook, πάντως, αρνήθηκε να αναρτήσει διαφήμιση της ταινίας στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο αναληθή τρόπο παρουσίασης της πραγματικότητας.

Πρόσθεσέ το στο Facebook Πρόσθεσέ το στο Twitter Πρόσθεσέ το στο δικό σου Google! Πρόσθεσέ το στο Yahoo MyWeb


Για την κατασκευή ιστοσελίδας - site, δημιουργία e-shop, ενημερωτικά ειδησεογραφικά portals, e-directories, καρτήσεις Online, SEO για τις μηχανές αναζήτησης, web design, web development, διαφήμιση στο internet και οποιαδήποτε εφαρμογή στο διαδίκτυο εμπιστευτείτε την Green Interactive Media
  • email Στείλτε αυτή τη σελίδα με e-mail
Για την κατασκευή ιστοσελίδας, site σας e-shop, portal επικοινωνήστε μαζί μας